میگرن وستیبولار

میگرن وستیبولار

میگرن وستیبولار می تواند دوره های مکرر سرگیجه همراه با چرخش یا گیجی یا تلو تلو خوردن باشد، که از لحاظ زمانی از چند دقیقه تا 72 ساعت طول بکشد، البته در نوع مزمن می تواند تا 6 ماه یا بیشتر علائم طول بکشد.تقویت حسی مانند حساسیت به نور، صدا، حرکت و بو شایع است، علائم همراه مانند تهوع و استفراع نیز می تواند وجود داشته باشد. سردرد نیز ممکن است وجود داشته باشد ولی جز معیارهای تشخیص میگرن وستیبولار نیست. کم شنوایی خفیف نوسانی بخصوص در فرکانس های پایین همراه با وزوز ممکن است در بعضی بیماران وجود داشته باشد.

 

شیوع میگرن وستیبولار؟

میگرن به صورت کلی می تواند تا 14% جمعیت را درگیر کند، در حالی که میگرن وستیبولار 1% جمعیت را شامل می شود. میگرن بعد از BPPV ( سرگیجه وضعیتی حمله ای خوش خیم) دومین علت شایغ سرگیجه می باشد. در زنان سن بچه زایی، شروغ قائدگی و نزدیک سن 35 سالگی به اوج خود می رسد و می تواند به 30% برسد. شیوع در زنان 3 برابر مردان است. شیوع میگرن از منیر خیلی بیشتر است. منیر 0.05% یا یک در هر 2000 نفر می باشد. 

در یک مطالعه 50% افراد با بیماری منیر میگرن نیز داشتند. شیوع BPPV نیز در افراد میگرمی خیلی بیشتر است. همچنین 50% افراد میگرنی بیماری حرکت یا motion sickness  را تجربه می کنند.

 

علت میگرن وستیبولار؟

علت میگرن وستیبولار به صورت دقیق ناشناخته می باشد، ولی می تواند ناشی از فعالیت عیرطبیعی در سیستم دهلیزی مغز می باشد، یا می تواند ترکیبی از پاتولوژی اختلالات عصبی و عروقی باشد. اسپاسم عروقی، تغییرات نوروترانسمیتری مخصوصا نامنظمی در سروتونین و تغییر متابولیسم مخچه نیز می تواند از علت های میگرن وستیبولار باشد. همچنین در بسیاری از موارد علت های زنتیکی وجود دارد. فراموش نشود اختلالات اضطرابی و رژیم غذایی و سبک زندگی همه می توانند سبب بدتر شدن علائم شوند.

میگرن وستیبولار در کلینیک تخصصی سرگیجه و تعادل اسپین خرم آباد

همپوشانی با سایر اختلالات

به طور کلی با توجه به علائمی که میگرن دهلیزی بروز می دهد، می تواند در تشخیص با بیماری منیر، BPPV، نوریتس وستیبولار، اضطراب یا سایر اختلالت اشتباه گرفته شود. و برای تشخیص صحیح حتما باید به متخصص های مربوطه مراجعه نمود.

 

تشخیص

تشخیص میگرن وستیبولار به خاطر همپوشانی با سایر اختلالت که در بالا ذکر شد می تواند سخت باشد. جالب است بدانید که تست تشخیصی خاصی برای میگرن وستیبولار وجود ندارد. ولی لازم است که مجموعه تست هایی برای تشخیص و رد سایر اختلالات انجام شود.

توصیه می شود مجموعه تست های ادیولوژی شامل نوار گوش، برای این که افت شنوایی وجود دارد یا نه براب رد بیماری منیر، و همچنین تست VNG  ممکن است در بعضی افراد نیستاگموس هایی به خصوص عمودی ثبت شود که به تشخیص کمک کند. و همچنین تست vHIT ممکن است در بعضی موارد ضعف وستیبولار وجود دارد و همچنین برای افتراق از نوریتس وستیبولار نیز کمک کننده است. آزمایشات تصویر برداری MRI و CT SCAN و نوار مغز ممکن است توسط متخصص مغز و اعصاب تجویز شود.

 

درمان

درمان میگرن وستیبولار شامل تغییر سبک زندگی، اجتناب از محرک های شروع کننده علائم مثل اظطراب، نیکوتین، الکل، کافئین، تغییر شرایط آب و هوایی، رژیم غذایی و....

دارو درمانی ضد میگرن

توانبخشی دهلیزی

در پایان یادآور می شود اگر به این اختلال مبتلا هستین می توانید برای مشاوره و درمان های توانبخشی به کلینیک تخصصی سرگیجه و تعادل اسپین خرم آباد مراجعه نموده و از خدمات ما بهره مند شوید.

در ضمن این مطلب توسط نویسنده این سایت دکترحمید فلاحت پور نوشنه شده و از جایی کپی نشده است.