سمعکها گاهی اوقات سوت میزنند، درست مانند زمانی که تلفن شما گاهی اوقات وقتی خیلی نزدیک به رادیو است، سوت میزند. اگر از سمعک استفاده می کنید، در برخی مواقع سوت زدن را تجربه خواهید کرد. ممکن است از طریق چیزی به سادگی پوشیدن روسری اتفاق بیفتد. به این سوت فیدبک سمعک گفته می شود. در اینجا آنچه باعث آن می شود و آنچه می توانید در مورد آن انجام دهید، آمده است.
فیدبک سمعک چگونه اتفاق می افتد؟
فیدبک سمعک زمانی اتفاق میافتد که صدایی که قرار بود وارد کانال گوش شما شود از گوش شما خارج میشود و دوباره به میکروفون سمعک برمی گردد. سپس صدا دوباره تقویت می شود و این باعث می شود سمعک شما سوت بزند.
این فیدبک میتواند به علت های مختلف اتفاق بیفتد، مثل زمانی که کسی شما را در آغوش میگیرد. این کاملاً طبیعی است زیرا سمعک به صدایی که از اطراف شما بازمیگردد واکنش نشان میدهد.
فیدبک سمعک همچنین می تواند نشانه این باشد که ممکن است مشکلی در سمعک شما وجود داشته باشد یا اینکه سمعک باید تمیز شود. در این صورت بهتر است با متخصص شنوایی خود مشورت کنید.
علت سوت زدن سمعک من چیست و چه کاری می توانم انجام دهم؟
بسیاری از سمعک ها بامدارهای حذف فیدبک ارائه می شوند، اما این به طور کامل شما را از فیدبک محافظت نمی کند.
تعدادی از چیزها می توانند باعث سوت زدن سمعک شما شوند. در اینجا رایج ترین دلایل فیدبک و نحوه حل آنها آورده شده است.
اندازه نامناسب قالب سمعک
درست مانند بقیه بدن، گوش های شما در طول زمان تغییر می کنند. حتی ممکن است شکل آنها تغییر کند. اگر اندازه گوش با افزایش سن تغییر کند، قالب های گوش می توانند شل شوند و به درستی فیت گوش نشوند. این بدان معنی است که صدا از گوش شما بیرون می زند و به میکروفون سمعک باز می گردد و این باعث فیدبک می شود. برای رفع آن، قالبهای گوش جدید را روی گوش خود نصب کنید. افزایش یا کاهش وزن نیز میتواند بر روی گوشها و تناسب قالبهای گوش تأثیر بگذارد.
به طور کلی، اگر سمعک شما به درستی در گوش شما قرار نگیرد، به صدا فرصتی برای خروج و ورود مجدد به میکروفون سمعک می دهد، بنابراین مطمئن شوید که آنها به خوبی و محکم در گوش شما قرار می گیرند. همیشه میتوانید از کسی بخواهید بررسی کند که آیا درست به نظر میرسد یا به متخصص شنواییتان مراجعه کند. پس این نکته مهمی است که حتی با وجود اندازه مناسب قالب گوش به خصوص در افراد مسن به علت توانایی پایین در انجام کارهای ظریف شاید نتوانند به درستی قالب را در گوش قرار دهند، و به علت درست جانگرفتن سمعک داخل گوشی یا قالب سمعک پشت گوشی سمعک صدای سوت می زند و از کیفیت صدا کاسته می شود.
ولوم زیاد سمعک
گاهی اوقات افزایش صدا در سمعک وسوسه انگیز است. اما بلند کردن بیش از حد آن می تواند صدا را مجبور کند دوباره وارد سمعک شما شود که باعث سوت زدن می شود. صدای سمعک خود را کم کنید و از نقطه ای که صدا آنقدر بلند می شود که فیدبک ایجاد می کند خودداری کنید. به علت کوچک بودن سمعک و فاصله کم بین میکروفون سمعک با رسیور(بلندگو) در صورت بلاند بودن بیش از حد صدا امکان بازگشت صدا از رسیور به میکروفون وجود دارد و این چرخه سبب تولید سوت در سمعک می شود.
پارگی شیلنگ در سمعک پشت گوشی
برای برخی از سمعک ها، لوله ای که به قالب گوش متصل می شود، می تواند سفت و منقبض شود. با مرور زمان و با در معرض قرار گرفتن حرارت و رطوبت این لوله پلاستیکی شروع به سفت شدن می کند، و ممکن است پاره یا سوراخ شود که این امر باعث برگشت صدا به میکروفون سمعک و ایجاد سوت می شود. توصیه می شود قبل از یک سال این شیلنک ها تعویض شوند برای این کار می توانید به کلینیک شنوایی سنجی اسپین خرم آباد مراجعه کنید و با هزینه ای اندک این کار را انجام دهید.
جرم گوش بیش از حد
سمعک شما به شنیدن کمک می کند زیرا صداها را به مجرای گوش شما می رساند. اما اگر مجرای گوش توسط جرم بیش از حد گوش مسدود شود، صدا نمی تواند از آن عبور کند. بنابراین، دوباره به سمعک شما باز می گردد - و آنها شروع به سوت زدن می کنند.
اگر جرم گوش بیش از حد دارید، میتواند مجرای گوش شما را مسدود کند و - علاوه بر ایجاد مشکل در سمعک - باعث گوش درد یا آسیب شنوایی شما شود.
گوش های خود را توسط یک متخصص تمیز کنید اگر سمعک شما داخل گوشی یا مدل ریک می باشد در زمانی که شروع به انداختن قطره جهت شستشو یا ساکشن گوش هستید، سعی کنید از سمعک استفاده نکنید پون این مورد سبب نفوذ قطره و خرابی آن می شود.
تجویز نامناسب سمعک
در این مور بیمار معمولا تقصیری ندارد و شاید بیشتر اشتباه از سمت شنوایی شناس باشد، البته مواردی هست که اصرار بیمار به یک مدل سمعک نامرئی یا داخل گوشی باعث یک تجویز سمعک نامناسب می شود. علاوه بر سوت زدن بعضی مواقع ممکن است بیمار یک صدایی شبیه به صدای باد یا کولر و خش خش با زدن سمعک بشنود این مورد مربوط به انتخاب اشتباه سمعک یا تنظیم نامناسب می باشد. انتخاب و تنظیم سمعک حتما باید متناسب با نوارگوش و میزان کم شنوایی باشد. اگر صدایی شبیه باد یا صدای کولر و خش خش را می شنوید این مربوط به نویز داخلی سمعک می باشد، این مورد در بعضی موارد با تنظیم مجدد سمعک ممکن است برطرف شود.
در موارد دیگر ممکن است نیاز باشد کلا سمعک شما عوض شود! اگر رسور بیش از اندازه قوی باشد و با کم شنوایی شما تطابق نداشته باشد این صدای باد مانند را در گوشتان می شنوید.
البته نباید فراموش کنیم که برند سمعک شما نیز بی تقصیر نیست. بعضی از برندها و مدل های سمعک بخصوص رده بالا نویز داخلی بسیار کمی دارند. در حالی که بعضی برندها بهخ صورت کلی نویز داخلی بیشتری دارند. در این مورد می توانید با کلینیک شنوایی سنجی اسپین خرم آباد در ارتباط باشید.
معیوب شدن سمعک
فیدبک سمعک نیز می تواند ناشی از شل یا جابجایی میکروفون باشد. متخصص شنوایی می تواند به شما در حل این مشکل کمک کند. در موارد دیگر نیز خرابی رسیور یا بلندگوی سمعک باعث می شود که سمعک فقط صدای سوت داشته باشد. در این مورد در همه حالت ها فقط صدای سوت را خواهید شنید.
اگر همچنان با فیدبک سمعک مشکل دارید و نمی توانید دلیل آن را بفهمید، می توانید با مراجعه به کلینیک شنوایی سنجی اسپین خرم آباد مشکلتان را برطرف کنید.
چگونه می توانید از سوت زدن سمعک جلوگیری کنید
فناوری مدرن به این معنی است که اکثر سمعک ها در حال حاضر با حذف فیدبک خودکار طراحی شده اند. با این حال، سوت هنوز هم ممکن است رخ دهد، و شما باید بدانید که چگونه با آن مبارزه کنید. سمعک های نسل قدیم مثل نسل آنالوگ صدای سوت زیادی داشتند در حالی که در سمعک های نسل دیجیتال و هوشمند این مشکل خیلی کمتر شده است. به طور کلی هرچه سمعک شما پیشرفته تر باشد صدای سوت آن نیز کمتر است.
توصیه ما این است که از دستکاری بیش از حد سمعک خوداری کنید و نظافت آن را نیز رعایت کنید.
در نهایت، به یاد داشته باشید که همیشه گوش های خود را به طور مرتب از نظر وجود موم نهفته بررسی کنید، که می تواند به طور ناخواسته به سمعک آسیب برساند و صدای سوت را ایجاد کند که به نظر شما تشدید کننده است.
سوت زدن می تواند بسیار آزاردهنده و ناراحت کننده باشد، بنابراین اجازه ندهید این مشکل بیش از این ادامه یابد. برای مشاوره در مورد بهترین روش برای جلوگیری از سوت زدن سمعک به یک متخصص شنوایی شناس مراجعه کنید.