مشاوره سمعک

مشاوره سمعک

مشاوره سمعک یکی از مهمترین مراحل یک تجویز سمعک موفق است، بعد از ارزیابی شنوایی در گام اول مشاوره سمعک به توضیح نوع و میزان کم شنوایی فرد می پردازیم، و اینکه آیا افرد به سمعک نیاز دارد یا خیر، نیازهای شنیداری فرد و شغل و انتظارات فرد از سمعک در مشاوره سمعک نقش مهمی دارند و باید به طور کامل بررسی و به بیمار توضیح داده شوند.
 
سمعک چیست؟
سمعک یک وسیله الکترونیکی کوچک می باشد، که اصوات محیط را تقویت و در یک سطح راحت در محدوده شنوایی بیمار قرار می دهد، به یاد داشته باشیم که سمعک صرفا یک تقویت کننده مانند عینک است و باعث درمان کم شنوایی شما نمی شود، و فقط زمانی که از آن استفاده می کنید شنوایی بهتری دارید. سمعک انواع و مدل مختلفی دارد که در ادامه به توضیح آنها می پردازیم.
 
انواع مدل سمعک
سمعک پشت گوشی
سمعک داخل گوشی
سمعک ric
در مشاوره سمعک به بیمار متذکر می شویم آیا با هر نوع و میزان کم شنوایی که دراد, می تواند از هر مدل سمعکی استفاده کند ؟ در اینجا فصد داریم این مورد را توضیح دهیم. اول از همه یادآور می شویم هر مدل سمعک مغایب و مزایایی دارد؛  مهمترین مزایای سمعک پشت گوشی عمر طولانی، استحکام بیشتر، مصرف باطری کمتر، امکان شارژی بودن و امکانات بیشتر و قدرت بالاتر سمعک می باشد. معایب آن زیبایی کمت نسبت به داخل گوشی و شاید جازدن در گوش و بیرون آوردن آن باشد.
مهمترین مزیت سمعک های داخل گوشی دید کمتر در گوش و جاگذاری راحتر می باشد، از معایب آنها نیز می توان به ظریف بودن و آسیب پذیر بودن نسبت به نوع پشت گوشی، مصرف بیشتر باطری، استفاده از فیلتر و شاید طول عمر کمتر باشد.
 
انواع مدل سمعک در مرکز شنوایی سنجی اسپین خرم آباد
 
آیا امکان استفاده از هر مدل سمعک در هر نوع و میزان کم شنوایی وجود دارد؟
خیر. باید گفت که هر مدل سمعک قدرت و توانایی منحصربه فردی دارد و مثل عینک شماره بندی خاص خود را دارد، و طبق رسیور به قدرت های S , M . P , SP  تقسیم بندی می شوند که هر کدام میزان خاصی از کم شنوایی را پوشش می دهد و انتخاب آن بعد از ارزیابی شنوایی بر عهده ادیولوژیست می باشد.
همچنین توصیه می شود در مواردی که پارگی پرده گوش و سابقه عفونت مزمن گوش و حتی جرم ساز بودن گوش وجود دارد از سمعک های داخل گوشی استفاده نشود، زیرا باعث آسیب دیدن سمعک می شود.
 
موارد منع تجویز سمعک چیست؟
1. کم شنوایی انتقالی حاد: در این مورد درمان دارویی و جراحی در اولویت است و حتما باید بیمار به متخصص گوش، حلق و بینی ارجاع داد تا تحت درمان قرار گیرد.
2. اختلالات رتروکوکلئار( مثال تومور عصب شنوایی): در مشاوره سمعک باید حتما توجه نمود اختلالات تومور عصب شنوایی ابتدا جان بیمار در اولویت است و حتما بیمار را جهت درمان ارجاع می دهیم.
3. عفونت های فعال گوش میانی
4. پارگی پرده گوش که به صورت مکرر عفونت کند و ترشح داشته باشد.
کم شنوایی ناگهانی: این مورد یک حال اورژانسی در مشاوره سمعک می باشد و باید فورا بیمار را جهت اقدام درمانی به متخصص گوش حلق و بینی ارجاع داد.
5. کم شنوایی نوسانی: در صورت وجئد کم شنوایی نوسانی تا هنگام تثبیت سدن کم شنوایی باید صبر نبود و بعد اقدام به تجویز سمعک نمود.
 
آیا به سمعک نیاز دارم؟
اینکهآیا فرد به سمعک نیاز دارد یا خیر بستگی به نوع و میزان کم شنوایی دارد، ادیولوژیست با توجه به نوارگوش شما و رد موارد منع تجویز به بیمار توصیه می کند آیا نیاز به سمعک دارد یا خیر. در کلینیک شنوایی سنجی، سرگیجه و تعادل اسپین خرم آباد آقای حمید فلاحت پور به عنوان ادیولوژیست آماده مشاوره سمعک رایگان به شما عزیزان می باشد.
 
آیا با توجه به توصیه ادیولوژیست به استفاده از سمعک می توانم از سمعک استفاده نکنم؟
شاید با وجود نیاز به سمعک و توصیه پزشک به استفاده از سمعک فرد به دلایل مختلف اقتصادی، اجتماعی و ..... بگوید نمیخاهم سمعک استفاده کنم.
شاید سوالی که برای فرد پیش میاید این باشد اگر از سمعک استفاده نکند کم شنوایی او بیشتر می شود؟ در جواب می توان گفت خیر میزان کم شنوایی شما بستگی به غلت آن دارد و ممکن است پیشرونده باشد یا خیر، و پیش بینی آن کار سختی است و نیاز به برسی های فراوانی دارد. ولی اگر فرد از سمعک استفاده نکند طبعاتی برای او دارد از چمله کاهش درک گفتار مغز به علت تقویت نشدن شنوایی، منزوی شدن، کاهش ارتباطات اجتماعی، افت تحصیلی در دانش آموزان و .... پس توصیه ما در مرکز شنوایی سنجی اسپین خرم این است که به توصیه ادیولوژیست و پزشک گوش داده و از سمعک استفاده نموده.
 
سمعک یک گوشی یا دو گوشی؟
به طور کلی می توان گفت در همه موارد توصیه به استفاده از سمعک دو گوشی می شود مگر اینکه منعی وجود داشته باشد که در این مورد باید ظر ادیولوژیست را جویا شد. از مزیت های سمعک دو گوشی می توان به بهبود درک گفتار در نویز، جهت یابی صدا و ... اشاره کرد. آمارها در آمریکا نشان می دهد که بالای 80 درصد از تجویزها به صورت دو گوشی بوده ولی این آمار در ایران خیلی کمتر می باشد، و اکثر تجویزها به صورت تک گوشی بوده که بیشتر علت اقتصادی دارد. و بیشتر بیمه ها نیز کمک هزینه خرید یک سمعک را پرداخت می کنند.
البته مواردی نیز و جود دارد که ادیولوژیست در مشاوره سمعک به بیمار توصیه به سمعک تک گوشی می کند که علت آن را به شما توضیح می دهد.
طبعا در صورت انتخاب سمعک دو گوشی باید قیمت آن را نیز مورد توجه قرار داد.
 
مشاوره سمعک
 
مشاوره سمعک در کودکان
در کودکان به علت اهمیت رشد گفتار و زبان تجویز سمعک از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، اگر کودک شما مبتلا به کم شنوایی است توصیه می شود هرچه سریع تر نسبت به تهیه سمعک اقدام کنید، استفاده نکردن از سمعک در این سن باعث عقب افتادگی های زیادی در رشد گفتار و زبان، مهارت های شناختی و اجتماعی و .... می شود.
در صورتی که کودک شما مبتلا به کم شنوایی حسی عصبی شدید تا عمیق باشد مشاوره جهت کاشت حلزون کودک و توانبخشی کلاس های تربیت شنیداری و گفتار درمانی توصیه می شود.
 
تجویز سمعک در کودکان
 
در پایان یادآور می شویم اگر شما یا اعضای خانواده تان کم شنوایی دارید، و قصد خرید سمعک در خرم آباد را دارید مرکز شنوایی سنجی اسپین خرم آباد آماده مشاوره سمعک رایگان به شما عزیزان می باشد