قالب سمعک
قالب سمعک

ساخت قالب سمعک در لابراتوار کلینیک شنوایی سنجی اسپین خرم آباد

قالب سمعک (earmold) بخش مهمی از فرآیند تجویز و تنظیم سمعک هستند. آنها نقش مهمی در کمک به اطمینان از قرار گرفتن راحت سمعک و ارائه بهترین کیفیت صدا دارند. در این مطلب ما در مورد چیستی قالب‌های گوش، نحوه عملکرد و انواع مختلف قالب سمعک پشت گوشی بحث خواهیم کرد. ما در کلینیک شنوایی سنجی اسپین خرم آباد همچنین نکاتی را در مورد نحوه انتخاب قالب سمعک مناسب برای نیازهای شما ارائه خواهیم داد!

قالب سمعک چیست؟


قالب سمعک وسایلی هستند که به صورت سفارشی ساخته می شوند که به خوبی در گوش بیرونی قرار می گیرند. آنها به انتقال صدا به داخل کانال گوش و بهبود تناسب سمعک کمک می کنند. همچنین می توان از قالب های گوش برای محافظت از مجرای گوش در برابر آب و ضد صوت نیز استفاده کرد. هدف از ساخت قالب سمعک این است که صدای خروجی سمعک از طریق شیلنگ به گوش انتقال داده شود. اگر قالب سمعک پشت گوشیبه خوبی ساخته نشود صدا به خوبی به کانال گوش نمیرسد و سمعک صدای سوت و فیدبک می دهد که بسیار آزار دهنده است. پس وجود قالب سمعک به شما کمک می کند که صدای شفاف و واضحی را بدون وجود سر و صدای اضافه و فیدبک بشنوید، همچنین وجود قالب باعث می شود که سمعک به خوبی بر روی گوش شما قرار بگیرد . از گوش در نیاید.

قالب سمعک از چه ساخته شده اند؟


آنها از مواد مختلفی ساخته می شوند. این مواد سیلیکون، اکریلیک، وینیل و فوم هستند. هر نوع ماده دارای مزایا و معایب خاص خود است:

سیلیکون( قالب نرم) : مزایای سیلیکون راحت، بادوام و تمیز کردن آسان است. مضرات سیلیکون می تواند گران باشد و ممکن است در برخی افراد باعث آلرژی شود. این جنس به عنوان قالب نرم شناخته می شوند و در دو حالت نیمه نرم و خیلی نرم شناخته می شود. این جنس بیشتر برای نوزادان و کودکان به کار برده می شود.
اکریلیک ( قالب سخت): قوی و بادوام است. ممکن است برای نوزادان و کودکان زیر ده سال ناراحت کننده باشد. ولی توصیه ما این است در سن بالای ده سال از قالب سخت استفاده شود چون دوام بسیار بالاتری نسبت به قالب نرم دارند و طول عمر بیشتری دارند. همچنین جا گذاری آنها نسبت به قالب نرم به علت اصطکاک پاینتر در هنگام قرار گرفتن در گوش راحتر است . برای افراد مسن راحتر هستند.
وینیل: راحت، بادوام و به راحتی تمیز می شود. وینیل ممکن است گران باشد و ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد حساسیت شود.
فوم: مزایای فوم راحت و تمیز کردن آسان است. نقطه ضعف فوم به اندازه سایر مواد بادوام نیست و ممکن است به اندازه طولانی دوام نداشته باشد.

دام یا پروب پلاستیکی: این نوع قالب به صورت پیش ساخته و آماده هستند و در سه سایز کوچک، متوسط و بزرگ هستند. قیمت خیلی پاینتری نسبت به قالب ساخته شده دارند و بیشتر برای افراد با افت شنوایی خفیف و متوسط مناسب هستند. در موارد افت شدید و عمیق ممکن است سمعک فیدبک بدهد.
انتخاب نوع مناسب مواد مهم است زیرا می تواند بر راحتی شما و نحوه عملکرد سمعک ها  تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، اگر پوست حساسی دارید، ممکن است بخواهید ماده ای را انتخاب کنید که کمتر باعث تحریک شود. از طرف دیگر، اگر فعال هستید، ممکن است موادی بخواهید که بادوام تر باشد. با شنوایی شناس خود صحبت کنید که کدام نوع ماده برای شما مناسب است!

انواع قالب سمعک

پوسته کامل ( فول شل ): این نوع قالب گوش تمام گوش خارجی را می پوشاند. اغلب برای افراد مبتلا به کم شنوایی شدید تا عمیق ​​استفاده می شود.
نیم پوسته( half shell ) : این نوع قالب گوش فقط نیمه پایینی گوش خارجی را می پوشاند. اغلب برای افرادی که کم شنوایی متوسط تا شدید دارند استفاده می شود.
کانال: این نوع قالب به خوبی در مجرای گوش قرار می گیرد و فقط داخل کانال گوش را در برمیگیرد و قسمت خارجی ندارد. اغلب برای افرادی که کم شنوایی خفیف ​​تا شدید دارند استفاده می شود.
فلنج دار: این نوع قالب سمعک دارای یک قطعه کوچک پلاستیکی یا فلزی است که به نگه داشتن آن در جای خود کمک می کند. اغلب برای افرادی که کم شنوایی خفیف دارند استفاده می شود.

رنگ قالب معمولا شفاف است. در مواردی که به روش پختنی ساخته می شوند رنگ قالب صورتی روشن است. بر روی قالب سمعک پشت گوشی  شما علامت رنگ قرمز نشان دهنده قالب گوش راست و رنگ آبی نشاندهنده گوش چپ می باشد.

نکاتی برای انتخاب قالب گوش مناسب


قالب‌های گوش بخش مهمی از فرآیند نصب سمعک هستند زیرا کمک می‌کنند تا اطمینان حاصل شود که سمعک به خوبی و راحتی در گوش قرار می‌گیرد. آنها همچنین با هدایت صدا به داخل کانال گوش، نقش مهمی در ارائه کیفیت صدای خوب دارند. هنگام انتخاب قالب باید به چند نکته توجه داشت:

مطمئن شوید که آنها به خوبی اما راحت در گوش شما قرار می گیرند.
ماده ای را انتخاب کنید که برای شما راحت باشد. برخی از افراد مواد نرم تر مانند سیلیکون را ترجیح می دهند، در حالی که برخی دیگر مواد سخت تر مانند اکریلیک یا وینیل را ترجیح می دهند.
از شنوایی شناس خود در مورد لوازم جانبی مختلفی که می توان به قالب گوش اضافه کرد، مانند لوله یا طناب، سوال کنید.
سبک زندگی خود را در نظر بگیرید: اگر فعال هستید، ممکن است قالبی بخواهید که بادوام تر باشد. اگر پوست حساسی دارید، ممکن است بخواهید ماده ای را انتخاب کنید که کمتر باعث تحریک شود.
مطمئن شوید که قالب های گوش با سمعک شما سازگار است.

فواید قالب 


قالب های گوش دارای چندین مزیت هستند، از جمله:

آنها تناسب سمعک ها را بهبود می بخشند.
آنها به اطمینان از هدایت صدا به داخل کانال گوش کمک می کنند.
آنها را می توان با انواع لوازم جانبی مختلف برای بهبود عملکرد خود نصب کرد.
آنها در مواد مختلفی موجود هستند، بنابراین می توانید یکی را انتخاب کنید که برای شما راحت باشد.
اگر قصد تهیه سمعک را دارید، حتماً از شنوایی شناس خود در مورد قالب گوش بپرسید! آنها می توانند به بهبود تناسب و عملکرد سمعک شما و همچنین ارائه کیفیت صدای خوب کمک کنند. 

 

لابراتوار ساخت قالب سمعک تحت نظر کلینیک شنوایی سنجی اسپین خرم آباد

تنها لابراتوار ساخت قالب سمعک و خدمات مربوط به آن مثل تعویض شیلنگ سمعک در خرم آباد در کلینیک توانبخشی لیلا کدخدایی واقع در انتهای خیابان جلال آل احمد در محوطه اداره بهزیستی شهرستان خرم آباد می باشد. این لابراتوار تحت نظر کلینیک شنوایی سنجی اسپین خرم آباد و ادیولوژیست حمید فلاحت پور می باشد. تکنسین ساخت قالب سمعک و خدمات آن آقای علیرضا کوشکی با بیش از 30 سال سابقه قالب سازی سمعک می باشد! 

تمامی خدمات با هزینه مناسب و پایینتر از کلینیک های خصوصی می باشد. و با توجه به اینکه تمامی مراحل در لابراوار انجام می شود تمامی خدمات در کمترین زمان ممکن انجام می شود. ودیگر شما معطل چند هفته ساخت قالب یا تعویض شیلنگ نمی شوید. تمامی مراحل انجام قالب گیری اولیه و ساخت قالب سمعک پشت گوشی، تعویض شیلنگ، ساخت و تعویض پوسته سمعک داخل گوشی، ساخت قالب سمعک RIC ریک در کلینیک شنوایی سنجی اسپین خرم آباد( بین چهاراه بانک و میذان شهدا، کوچه کاکاوندی) و لابراتوار قالب سازی واقع در انتهی خیابان جلال آل احمد انجام می شود.

لابراتوار ساخت قالب سمعک کلینیک شنوایی سنجی اسپین خرم آباد